„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Rózsák „háborúja” a Bazilika tövében

2013. július 09. - MB_Molly

Vadul kattognak a vakuk és a fényképezőgépek a Bazilika tövében. Kígyózó sorban álló emberek nyújtogatják a nyakukat. Toporgás, türelmetlen várakozás, kíváncsi tekintetek. Nem, nem egy világsztár miatt ez a felhajtás. Bár az biztos, hogy az ötödik kerület egyik legnagyobb látványosságáról van szó. Ez a Gelarto Rosa, ahol rózsában mérik a fagyit!

gelarto csokis.PNGA chilis csoki ölelésében

Nem, nem kaptam napszúrást! Ez az a hely, ahol a fagylalt nemcsak finom, de látványos is. Ahogy sokan becézik, a „rózsás fagyizóban” kedves, odaadó kiszolgálás mellett, gondos kezek helyezik a tölcsérre az általunk választott fagylaltokat, melyek végül egy rózsaformába simulnak. Van itt minden, mi szem szájnak ingere.

gelarto pult.JPG

Gyümölcsözön a citromtól kezdve, a mangón át a rebarbaráig, vagy a vilmoskörtéig. Persze a Gelarto azért nem ilyen végtelenül „egyszerű”. Hiszen mindegyik ízbombában van valami csavar. A citrom bazsalikomos, a kókusz chilis, de még hosszasan ragozhatnám. A teljes listát úgysem tudnám felsorolni. A Gelarto ugyanis mindig a friss alapanyagokat választja, így könnyen lehet, hogy amit ma kóstolunk, holnap már nem lesz. Na ezért is érdemes visszatérni minél többször. Meg a hely hitvallásáért, ami előtt egyenesen leborulok.

 „Mitől egyedi az általunk készített fagylalt? Mert finom és valódi, nem tartalmaz emulgeáló szert, hidrogénezett növényi zsiradékot. Gazdagítjuk házi tejjel, friss tejszínnel, barnacukorral, szőlőcukorral, mézzel, nyírfacukorral és sok gyümölccsel. A legjobb alapanyagokkal dolgozunk, úgy mint Pisztácia Puro di Bronte, Mogyoró Piemonte, Callebaut csokoládé. Réz lapátkával, rózsaformára kenve tesszük a tölcsérre, így óvjuk krémes állagát”.

gelarto beltér.JPG

És valóban, minden az, aminek fel van tüntetve. Vagyis a gyümölcsös fagyikban tényleg gyümölcs van, a chilis csokoládéban ízig vérig csoki, a levendulás fehér csokiban…szerintem mindenki érti. Mindezt tökéletes állagú, puha, lágyan olvadó csodákként képzelje el mindenki.

Külön öröm, hogy innen a cukorbetegeknek sem kell csalódva kifordulniuk, hiszen minden nap többfajta nyírfacukros verzióval várják a vendégeket. A legjobb, ha merünk bátrak lenni, és vadul kísérletezgetni az ízekkel. Mert itt tényleg megéri, és nemcsak az ízlelőbimbók, hanem a szemek is jól laknak. A rózsás fagylaltok ugyanis önmagukban is kész költemények, pláne, ha különböző színű fagylaltokat párosítunk össze. Szinte nincs két egyforma, mindenki a saját ízlésvilága szerint alakítja és „versenyezteti” a következő rózsával. Én is ezt teszem.

gelarto őszis.JPGŐszibarack és vilmoskörte sós csokoládéval

Csak kóstolok és kóstolok és kóstolok, új ízeket, új kombinációkat, új „rózsákat” alkotva. Merthogy aki egyszer ezt a rózsát leszakította, biztos, hogy visszatér még csemegézni a Gelarto Rosa fantasztikus „rózsabokrából”. Garantálom, hogy csalódni itt senki sem fog, úgyhogy ajánlatos kihasználni a nyarat és begyűjteni egy csokorra való jégrózsát a Bazilikánál található fagylaltozóból!

Gelarto Rosa

1051 Budapest

Szent István tér 3.

Nyitva: minden nap 10:00 – 24:00

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr155398169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása