Már megint óriási lemaradásban vagyok. Pedig annyi helyen járok. Sütök-főzök, amennyire csak időm engedi, de leírni a tapasztalatokat…na arra már ritkán jut idő. Persze a nagy rohanásban arra sincs időm, hogy flinci-flanci fogásokat készítsek. Gyorsan kell, valami finom, laktató és meleg étel. Pont ez ihlette ezt a spagettit, ami pofonegyszerű és igazán ínycsiklandozó, kiadós fogás.
Hozzávalók 2 személyre:
½ csomag spagetti
5 szelet bacon
1 közepes (friss) brokkoli
½ tubus natúr sajtkrém
1 doboz tejszín
olíva olaj
só, bors
parmezán a tetejére
Először is két nagy lábasban vizet teszek fel főni. Mindkettőbe teszek egy kis sót. Amikor a víz lobog, az egyikbe a spagettit teszem, a másikba a rózsákra szedett, megmosott friss brokkolit. Amíg a tészta és a brokkoli fövöget, elkészítem az alapot.
A bacont apró kockákra vágom, majd a forró serpenyőbe dobom. Öntök hozzá egy kis olíva olajat és pirosra sütöm a kis kockákat. Ha ez megvan, hozzáadom a sajtkrémet és megvárom amíg teljesen felolvad. Majd az egészet felöntöm a tejszínnel. Amint megfőtt a brokkoli – akkor jó, ha kicsit még ropog – leszűröm és hozzáadom a rotyogó tejszínes-sajtkrémes baconös alaphoz. Hagyom, hogy az ízek összeérjenek, majd hozzászedem a megfőtt spagettit is. Az egészet összeforgatom és elzárom alatta a gázt. Sózom, borsozom, tálalok, a tetejére reszelt parmezánt teszek, és már falhatom is :)