„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Brokkolis sajtkrémes-tejszínes spagetti pirított baconnel

2014. április 15. - MB_Molly

Már megint óriási lemaradásban vagyok. Pedig annyi helyen járok. Sütök-főzök, amennyire csak időm engedi, de leírni a tapasztalatokat…na arra már ritkán jut idő. Persze a nagy rohanásban arra sincs időm, hogy flinci-flanci fogásokat készítsek. Gyorsan kell, valami finom, laktató és meleg étel. Pont ez ihlette ezt a spagettit, ami pofonegyszerű és igazán ínycsiklandozó, kiadós fogás.

Brokkolis spagetti nyitó.JPG

Hozzávalók 2 személyre:

½ csomag spagetti

5 szelet bacon

1 közepes (friss) brokkoli

½ tubus natúr sajtkrém

1 doboz tejszín

olíva olaj

só, bors

parmezán a tetejére

 

Először is két nagy lábasban vizet teszek fel főni. Mindkettőbe teszek egy kis sót. Amikor a víz lobog, az egyikbe a spagettit teszem, a másikba a rózsákra szedett, megmosott friss brokkolit. Amíg a tészta és a brokkoli fövöget, elkészítem az alapot.

A bacont apró kockákra vágom, majd a forró serpenyőbe dobom. Öntök hozzá egy kis olíva olajat és pirosra sütöm a kis kockákat. Ha ez megvan, hozzáadom a sajtkrémet és megvárom amíg teljesen felolvad. Majd az egészet felöntöm a tejszínnel. Amint megfőtt a brokkoli – akkor jó, ha kicsit még ropog – leszűröm és hozzáadom a rotyogó tejszínes-sajtkrémes baconös alaphoz. Hagyom, hogy az ízek összeérjenek, majd hozzászedem a megfőtt spagettit is. Az egészet összeforgatom és elzárom alatta a gázt. Sózom, borsozom, tálalok, a tetejére reszelt parmezánt teszek, és már falhatom is :)

Brokkolis spagetti2.JPG

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr146042321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása