„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Pirított baconös-diós kagylótészta tejszínes sajtkrém mártásban

2013. július 18. - MB_Molly

Nem tudom ki, hogy van vele, de általában amikor tésztát veszek, a formája, a külcsín szinte mindent meghatároz. Vannak bizonyos tészták, amiket nem tudok elképzelni csak és kizárólag azzal a feltéttel, vagy azzal a szósszal, mártással. Legutóbb is pont ez történt, amikor szembetalálkoztam egy csomag gyönyörűen festett kagylótésztával. Tetszett, hogy természetes színezékekről (tintahal tinta, cékla, kurkuma, spenót) és durumlisztről regéltek a hozzávalóknál. Egyből tudtam, hogy ehhez valamilyen sajtkrémes dolgot szeretnék. A többi pedig adta magát. Így keltette életre ez a csomag tészta a pirított baconös-diós kagylótésztát tejszínes sajtkrém mártásban.

kagylótészta2.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

500 gramm színes kagylótészta

másfél rúd natúr sajtkrém

3-4 marék durvára tört dió

2 dl tejszín

15 dkg bacon

parmezán a tetejére

Felteszem a tésztát főni, amit a csomagoláson feltüntetettek alapján készítek el. Szerencsére hamar megvan, 7-9 perc alatt megfő az enyhén sós vízben. Ha elkészült leszűröm, meglocsolom olíva olajjal és félreteszem, amíg elkészítem a „párját”. Persze nem kell ehhez a tésztához ragaszkodni, bármi másból - tagliatelle, fusilli  stb., - is ugyanilyen jó.

Egy száraz serpenyőben megpirítom a dióbelet, majd amikor már pirulni kezd, kiveszem a diódarabokat és félreteszem őket. A serpenyőt papírtörlővel kitörlöm és beleteszem az apró kockákra vágott bacont. Addig sütöm, amíg apró töpörtyűk nem lesznek a kockákból. Ha ez megvan hozzáadom a diót és hagyom, hogy összesüljenek. Ekkor takarékra veszem a gázt és hozzáadom a sajtkrémet. Alapvetően nem vagyok híve ezeknek a kész, ömlesztett termékeknek, de ehhez a fogáshoz nagyon kapóra jön. A sajtkrém nem olvad el egykönnyen, ezért kicsit szétnyomkodom egy fa lapáttal.

Majd amikor már némi hajlandóságot mutat az olvadásra szép lassan, több adagban hozzáöntöm a tejszínt. Akkor jó, ha sűrű, bársonyos mártást kapunk, amelyben nemcsak a bacont, a diót és a tejszínt, hanem a sajtkrém telt ízét is fel lehet fedezni. Hagyom, hogy az egész rottyanjon még egyet, majd elzárom alatta a gázt és összeházasítom a színpompás kagylótésztával. Végül egy kis reszelt parmezánnal keretezem az ízeket, amelyekből jut bőven, minden villahegyre, ha a pirított baconös-diós, sajtkrémmártásos tésztáról van szó.

kagylótészta3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr925413974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása