„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Citromos-cukkinis spagetti tojással csurgatva

2013. augusztus 21. - MB_Molly

Úgy alakult, hogy innen is, onnan is nyakamba szakadt nem kevés cukkini. Mivel a krémből és a panírozott változatból is elegem van már, ezért a spagettiben való felhasználás mellett döntöttem. A tejszín adta magát. A citrom szinte sikítozott, hogy tegyem bele. A többi jött magától.

cukkinis citromos spagetti.JPG

Hozzávalók 2 személyre:

½ csomag spagetti

5 dkg vaj

10 dkg bacon

1 citrom (héja és leve is)

2 tojássárgája

2 dl tejszín

10 dkg parmezán

1 nagyobb cukkini

só, bors

 

Hát ez a fogás is pikk pakk elfogyott, úgyhogy gyakorlatilag meg se tudtam rendesen örökíteni. De ne rohanjunk ennyire előre, lássuk lépésről lépésre. A tésztát sós vízben felteszem főni. Amíg fogkemény nem lesz elkészítem a szószt. A bacont apró kockákra vágom és dobok hozzá a vajból egy kicsit. Mikor a szalonna már pirulni kezd, hozzáadom a megmosott, négybe vágott cukkinit, amit szintén mepirítok. Amíg ez is sül egy nagy tál fölött szétválasztom a tojást és a sárgáját a tálba teszem. Simára kavarom, majd hozzáadom tejszínt, a parmezánt, a citrom levét és héját. Mehet hozzá egy csipet só, egy kis bors. A lényeg, hogy kellemesen pikáns, savanykás legyen.

A tészta ekkorra már tuti megfőtt, leszűröm és hozzáadom a maradék vajat. Ha nem olvadna el, jól elkavarom benne, hogy egyenletesen bevonja és szép fényt adjon a tésztának. Ha a cukkini is megsült a gázt takarékra veszem és hozzáadom az összes tésztát. Majd mehet hozzá a citromos-tejszínes mártás. Nagyon figyeljünk rá, hogy folyamatosan kavarjuk kis lángon. Ellenkező esetben rántottát kapunk. Akkor jó, ha a szósz kissé megdermedt, de egyáltalán nem csapódott ki. Még egy kóstolás, ha kell sózom, borsozom és apríthatom is villahegyre.

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr135470250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása