„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Pofonegyszerű, de fejedelmi – A császármorzsa

2014. március 12. - MB_Molly

Valami elképesztően édesszájú vagyok, de a császármorzsa valahogy sosem volt a kedvencem. Valószínűleg azért, mert mindig valami ragacsos, azonnal cukormérgezést okozó desszertbe futottam, akárhányszor császármorzsát tettek elém. Aztán a Platz megváltoztatott mindent. Ott ugyanis elképesztően finoman készítik ezt az édességet. Bár a titkos receptjüket még nem sikerült megszereznem, valami hasonlót azért összehoztam.

csaszi1.JPG

 

Hozzávalók 2 személyre:

3 tojás

10 dkg liszt

3,5 dkg cukor

3 dl tej

1 dl tejszín

egy csipet só

vaj a sütéshez

A császármorzsa majdnem úgy készül, mint a palacsinta, úgyhogy nagy tudást és előkészületet nem igényel a dolog. A tojások sárgáját és fehérjét kettéválasztom, majd a sárgáját a cukorral habosra keverem és hozzáadom a lisztet és a sót is. Majd mehet hozzá a tej és a tejszín. Mindent csak szép fokozatosan, hogy csomómentes tésztaalapot kapjunk.

Ha ez megvan a tojások fehérjéből kemény habot verek. Egy kanállal hozzáteszek a tésztaalaphoz és teljesen elkeverem benne. A többit viszont nagyon óvatosan beleforgatom a palacsintatésztaszerű masszába.

Végül egy teflonserpenyőben vajat hevítek és egy vastagabb palacsintának valót öntök bele. Hagyom, hogy az egyik oldala megpiruljon, majd megfordítom és a másik felét is szép aranybarnára sütöm.

Aztán jön a kedvenc részem. Két falapáttal kis darabkákra szaggatom a sült tésztát és addig sütöm, amíg roppanós kérget nem kap. Jöhet a következő sütnivaló adag, meg az azutáni és így tovább. Még melegen, baracklekvárral az igazi!

csaszi2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr175857479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása