„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Egy falat Itália

2013. május 17. - MB_Molly

„Dolce far niente” – hangzik el a legendás kifejezés az Ízek, imák, szerelmek című filmben. Bevallom sem a könyv, sem a film nem hagyott bennem mély nyomot, leszámítva a film első részét, amikor Julia Roberts felzabálja Olaszországot és megtanulja, mit is jelent az olaszok számára az „édes semmittevés”.

Bár még nem jártam a taljánok földjén, kedvelem a konyhájukat. Csípem a jóféle tésztákat, a paradicsomot, a fűszernövényeket, a szaftos húsokat és a tengeri kütyük sem állnak távol az ízlésemtől. Egy ilyen, mediterrán falatok után sóvárgó pillanatomban sikerült megalkotni az egyik kedvenc szendvicsemet. Nem kell hozzá sok minden: rozskenyér, olíva olaj, mozzarella, paradicsom, oregánó és bazsalikom.

Pár szelet kenyeret a grillbe teszünk, és kissé megpirítjuk mindkét oldalát. A kenyér szeleteket meglocsoljuk olíva olajjal, majd betakarjuk őket a felszeletelt, megsózott mozzarella karikákkal (sós lében tárolt mozzarella golyókat használtam). Megszórom egy kis oreganóval és mehet vissza a grillbe. Mikor a sajt megolvad, ráteszem a paradicsomkarikákat és tovább pirítom. Aztán újabb sor következik a sajtból, amivel betakarom a paradicsomszeleteket.

olasz szendvics vágott.jpg

Olasz mozzarellás melegszendvics

Ismét egy kis oreganó, végül az egész megkoronázása gyanánt néhány levél friss bazsalikom levél kerül a szeletek tetejére. Pár percig még a grillben hagyom a szeleteket, amíg a levelek össze nem fonnyadnak egy kissé. Ekkor kiveszem őket és még egy kis olíva olajjal meglocsolom a szendvicseket. Nem csak színeikben, de talán ízükben is Itáliát idézik ezek a falatkák, amelyek akár a reggelt, akár a nap végét fenségessé tehetik. Buon appetito!

olasz szendvics.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr685303933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása