„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Vissza az alapokhoz!

2013. május 18. - MB_Molly

A konyhában tett első szárnypróbálgatásaim nem éppen többfogásos menüsorok prezentálását célozták meg. Inkább az egyszerűen elkészíthető kavart tésztákat, muffinokat, brownie-kat próbáltam meg első körben elkészíteni. Kezdetben a mufinnal kezdtem, ami azóta is nagy kedvencem. Szerencsére – egy Stahl receptnek köszönhetően – sikerült megtalálnom a tökéletes „alap” muffin receptet, amit gyakorlatilag bárhogy ízesíthetünk. Mivel maradt egy fél konzerv ananász tegnapról és a jófajta belga csoki is kísértett egy ideje, gyorsan összedobtam egy muffint.

Hozzávalók:

10 dkg puha vaj

1 csomag vaníliás cukor

2 tojás

15 dkg liszt (fele rozs, fele búzafinom liszt)

1 teáskanál sütőpor

ízlés szerint csokoládé

fél doboz ananász konzerv

Az elkészítés végtelenül egyszerű. A sütőt előmelegítjük 175 ̊C-ra és a sütőformát kibéleljük papírral, vagy kivajazzuk.

Egy nagy tálban a vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral. Hozzádolgozzuk a tojásokat. Egy botmixerrel lepürésítem az ananászt, levével együtt.  Ezt a tojásos-vajas-cukros masszához adom. Ez a megoldás nem csak azért remek, mert a konzerv édessége bőven elég a muffinhoz, hanem azért is mert az ananász rostossága megmarad és visszaköszön majd a kis finomságokban.

muffin a sütőben.JPG

Egy másik tálban összekeverem a lisztet a sütőporral, majd hozzáadom az apró kockákra vágott csokoládé darabokat is. Végül a lisztes keveréket több részletben hozzáadom a tojásos (nedves) masszához. Az összeforgatott keveréket belekanalazom a muffin tepsibe és 20-25 perc alatt készre sütöm őket. Ha kihűlt cifrázhatjuk még olvasztott csokoládéval, de lekvárral, karamellizált gyümölcsökkel is fenséges.

muffinvágott.JPG

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr705306194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása