„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

A spárga dicsérete

2013. június 04. - MB_Molly

Ha tavasz, akkor spárga. Ha spárga, akkor pedig krémleves. Igen, tudom, már megint egy krémleves, de valahogy most ezek szezonját élem (csak megnyugtatás végett, tervben van egy igazi, ütős húsleves is!). Most viszont spárga-krémleves recept jön, de szerintem ez a húsos leves-kedvelőknek is tetszeni fog. És remélem Bridget Jones is megtanulja végre, hogyan készül ez a cseppet sem kék, ám annál finomabb leves!:) (Bridget bénázását a 32/49-es kliphez lapozva nézhetitek meg).

Hozzávalók 4 személyre:            

350 gramm fehér spárga

1 nagyobb szem szétfövő burgonya

1 fej hagyma

20 gramm vaj

¾ liter szárnyasalaplé

200 ml tejszín

só, bors, szerecsendió

 

Aki olvasta a gomba-krémleves receptjét, nos, neki nem fogok meglepetést okozni. Ez is hasonlóan készül. A spárgát megmosom és vékonyan meghámozom. A spárgacsúcsokat levágom és félreteszem. Ez lesz majd a levesbetét.

spárgák.JPG

A hagymát és a krumplit is megpucolom, majd apró kockákra vágom. Majd egy lábasban felhevítem a vajat. Mehet rá a hagyma, majd a krumpli is. Mikor már egy kissé megpárolódtak hozzáteszem a nagyjából egy centis darabokra aprított spárgát is. Kicsit még pirítom őket együtt, majd sózom-borsozom. Végül felöntöm a levesalapot a szárnyasalaplével.

Lassú tűzön, fedő alatt 10-15 percig párolom az egészet, amíg a krumpli is szétfő. Ha ez megvan, jöhet a botmixer. Szétturmixolom a spárgás levest, amit végül a tejszínnel sűrítek. Végül ismét sózom, borsozom és mehet hozzá az őrölt szerecsendióból is. Már csak a levesbetét van hátra. A spárgavégeket lobogó vízbe dobom, ahol alig öt percig főzöm őket. Akkor jó, ha még roppanós, de mégis puha. A leforrázott darabokat jeges vízbe teszem, hogy ne főjenek tovább. Ha ezt mégis kevésnek érezzük, mehet hozzá pirított kenyérkocka, de egy kis bacon is meséssé varázsolja.

spárgaleves.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr765344506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása