„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Tortilla chips, te csodás!

2013. június 21. - MB_Molly

Ha eddig nem derült volna ki, imádom a tortilla chipset. Apróra zúzva használom panírmorzsához adva, levesbetétként, de imádom mártogatni az avokádó krémbe vagy a salsa szószba. A mostani recept nem teljesen saját alkotás, hiszen eredetije a Good Food magazin legfrissebb számában lelhető fel. Ezt „háziasítottam” kicsit. Tortilla chipsszel megspékelt, paradicsomos sült csirke, burgonyapürével.

tortillás csirke sütés után.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

4 kisebb csirkemell

1 kis doboz tejföl

0,5 l paradicsomlé+egy-két evőkanál sűrített paradicsom

sajt a tetejére

só, bors, olíva olaj

fél zacskó tortilla chips

 

Körethez:

4 nagyobb szem burgonya

1 édesburgonya

vaj

só, bors, szerecsendió

 

Először a csirkemell tisztításával kezdem. A csirkemellet szeletekre vágom, majd sózom, borsozom. Apró vágásokat ejtek a szeleteken, majd az olíva olajjal épphogy meglocsolt tepsibe fektetem a szeleteket. Megkenem őket a tejföllel és félreteszem az egészet. Egy serpenyőben gyorsan felteszem a paradicsomlevet, sózom, borsozom és adok hozzá pár levél bazsalikomot. Aztán nagyobb lángra kapcsolok és elforralom belőle a paradicsom vizességét. Akkor jó, ha szép, ízes, sűrű szószt kapunk. Ha ez megvan, a szószt a paradicsomokra kanalazom. Ha marad még a szószból, nyugodtan ráönthetjük a csirkére. A tortilla chipset apróra töröm és gazdagon megszóróm vele a paradicsomos csirkemelleket. Sajtot reszelek a guszta, tocsogós szeletekre és fólia nélkül, 200 ̊C-on addig sütöm, amíg a sajt rá nem pirul a szeletekre.

tortillás csirke sütés előtt.jpg

Amíg ez bekövetkezik, elkészítem a krumplipürét. Mosás és tisztítás után apró kockákra vágom a kétfajta krumplit. Majd sós vízben felteszem főni. Ha már könnyű szétnyomni a kockákat, leszűröm és egy kis vajjal összetöröm a burgonyákat. Mehet bele egy kis só, bors és szerecsendió is.

Ha a csirke is kész, tálalok. Ennek a tortilla chipses, paradicsomos csirkének egy titka van. Csak annyit szabad készíteni belőle, amennyit még frissen elfogyasztunk. Ugyanis ha bekerül a hűtőbe, a chips lepuhul, és viszlát az élvezeti értéknek. Nálunk azonban ez a fázis nem állt be, pikk pakk elfogyott az egész.

tortillás csirke tálalva.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr545372543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása