„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Vajban sült csirke fehérborecetes-tejszínes szósszal

2013. szeptember 04. - MB_Molly

Mostanában nem sok időm volt, pedig annyi, de annyi minden történt velem, hogy egész nap csak ülnék és írnék. Már csak azért is mert finom falatokból, receptekből – szerencsére – továbbra sincs hiány. Ráadásul sikerült néhány régóta a „kívánságlistámon” lévő helyre is eljutni. Egy szó, mint száz, igyekszem utolérni magam…és addig is itt a vajban sült csirke egy isteni szósszal.

fehérboros csirke nyitó.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

4 nagy szelet csirkemellfilé

8 dkg vaj

1-2 ek. olíva olaj

só, bors

liszt

1 nagy fej vöröshagyma

2 dl tejszín

1 dl fehérbor

1 ek. fehérborecet

1 ek. tejföl

1 kis csokor snidling

fehér bors

Körethez:

10-12 szem parázsburgonya

olíva olaj

 

A krumplival kezdek, mert azt csak be kell dobni a sütőbe és vígan elvan. Megmosom és szárazra törlöm a szemeket, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem őket. Meglocsolom az olívával és előmelegített sütőben, olykor átforgatva puhára sütöm.

Amíg ez megvan, elkészítem a csirkét. A húst megmosom, megtisztítom, majd sózom és lisztbe forgatom. Egy serpenyőbe felhevítem a vaj és az olíva elegyét, majd kisütöm benne a lisztbe forgatott szeleteket. Vigyázat, az illatok isteniek sütés közben! Ha a szeletek pirosra sültek kiszedem és félreteszem.

Ugyanebben a serpenyőben üvegesre párolom az apróra vágott hagymát. Hogy a pörzsanyagok is belesüljenek a szószba felöntöm a fehérborral, majd kisebb lángon hozzáadom a tejfölt és a tejszínt. Ízesítem sóval, fehér borssal és borecettel. Sűrű szósszá forralom az egészet. Ha kellően sűrű, hozzáadom az apróra vágott snidlinget. A szósz kész, a hús és a krumpli tálalásra vár, nincs mire várni, usgyi neki, faljunk!

fehérborecetes csirke.JPG

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr225495674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása