„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Paradicsomos-ricottás zöldségragu pillangótésztával

2013. július 02. - MB_Molly

Gondolom, mindenkinek megvan az a nap, amikor nincs kedve sokat aszalódni a konyhában. Ilyenkor az egyik vállunkon csücsül a kisördög, hogy majd veszünk valamit ebédre/vacsorára, minek bajlódni. Míg a másik oldalon ártatlan tekintettel csapdos a szárnyaival a kisangyal, hogy a házilag készített, friss fogás csak jobb lenne. Na ilyenkor nézek alaposan körül, mi van itthon. És mivel tombol a nyár (jó, azért ne túlozzunk), könnyen ki tudom egészíteni az itthoni állományt friss zöldségekkel. Mondjuk pont erre a paradicsomos-ricottás zöldségragura pillangótésztával.

zöldségragu nyitó.JPG

Hozzávalók 2 személyre:                                               

½ csomag durum pillangótészta

10 dkg bacon szalonna

10 dkg gépsonka

15 dkg gomba

1 cukkini

6-8 szem koktélparadicsom

2 dl paradicsomlé

½ doboz ricotta

só, bors, olíva olaj

Hogy haladjak, és ne kelljen sokat várni, először a tészta főzővizét teszem fel főni. Egy kanál só, és ha lobog, mehet bele a tészta. A leírás alapján elkészítem, ha megvan, félreteszem pihenni.

Majd a gomba tisztításával, pucolásával kezdem. Mivel elég aprókra sikerült szert tenni, mit nekem szeletelés. Csak eltávolítom a szárát és kalapostól együtt mennek majd a raguba. De ne szaladjunk ennyire előre, csak szép sorjában.

A bacont és a sonkát kockákra vágom, és szép pirosra sütöm. Ha ez megvan, kiszedem őket a serpenyőből és félreteszem addig, amíg a zöldségeket pirítom. Először az apróbb háromszögekre vágott cukkinit veszem kezelésbe. Ha szükséges adok még hozzá olíva olajat. Egy kis só és bors, majd ha kellően sültek ezeket is kiszedem, hogy véletlenül se puhuljanak tovább. Én úgy szeretem, ha még egy kissé ropogós, így őrizve a frissességét.

Aztán következnek a gombakalapok. Nagy lángon sütöm őket. Ismét jön a só és a bors. Ezután egy kis levet eresztenek, de nem kell megijedni. Mehetnek hozzá a paradicsomok, piruljanak együtt. Ha elfőtte a levet és mindkettő gusztusosra sült, szépen visszapakolok mindent.

zöldségragu sül.JPG

Vissza a sonkát és a bacont, valamint a cukkinit. Már nem kell sütni, csak egy picit összemelegíteni. Mehet a raguhoz a paradicsomlé és a ricotta. Teljesen egyneműre keverem velük úgy, hogy a zöldségek ne essenek, törjenek össze. Kóstolás után ha úgy ítélem, még sózom, borsozom. Ha minden stimmel, elzárom alatta a gázt és tálalok. A pillangótésztával nagyon jól állnak egymásnak! Mehet még hozzá ruccola, mozzarella sajt, egy pohár fehér bor, vagy magában is lapátolhatjuk. Garantálom, hogy utána megmoccanni se lesz kedvünk. Olyan észrevétlenül és jóízűen csúszik le belőle hatalmas mennyiség, hogy az csak na!

zöldségragu tálalva.JPG

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr45388450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása