„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Pasta, pasta, pasta!

2013. május 30. - MB_Molly

Az már kiderült és nem is titkolom, hogy rajongok az olasz konyháért. Ebbe beletartoznak a tészták is, amiket előszeretettel turbózok, öntök nyakon tejszínnel vagy házi paradicsommártással. Nemrég olthatatlan vágyat éreztem, hogy elkészítsek egy articsókás spagettit. Csak épp azzal nem számoltam, hogy az articsóka szezonnak már vége. Édesköményt viszont találtam, úgyhogy erre alapoztam.

 

Hozzávalók 2 személyre:

fél csomag spagetti

1 gerezd fokhagyma

1 szárított chili

10 dkg sonka

fél fej friss édeskömény

3-4 szál petrezselyem

1 dl tejszín

1 dl fehér bor

só, bor

olaj

füstölt sajt a tálaláshoz

Először a tészta főzővizét teszem fel, bele egy evőkanál só, egy kis olíva olaj és már mehet is a nagy lángra. Aztán összedobom a szószt. A sonkát kockákra vágom és egy kis olajon pirosra sütöm. Majd kiszedem a serpenyőből és félreteszem. A gázt azonban nem zárom el, máris teszem a forró serpenyőbe a szeletekre vágott fokhagymát és a chilit. Hagyom, hogy egy kicsit megkapja őket a tűz, majd takarékra veszem a gázt. Az édesköményt gyorsan megmosom, félbe vágom és fél centis szeleteket kanyarítok belőle. Hozzáadom a fokhagymás-chilis alaphoz és együtt pirítom tovább az egészet. Azért arra figyeljünk, hogy meg ne égjen!:) Amikor már igencsak piros a mix felöntjük az egészet a fehér borral. Majd fedő alatt pároljuk pár percig a fokhagymás-chilis-édesköményes egyveleget. Mikor az édeskömény már puha hozzáöntöm a tejszínt is. Fedő nélkül hagyom, hogy összerottyanjon és az egészet sózom, borsozom. Végül hozzáadom a már megpirított sonkát és elzárom alatta a gázt. A felaprított petrezselyemmel megszórom az egészet és már szinte kész is. Amikor a tészta is elkészült a lecsepegtetett tésztát átszedem a tejszínes mártásba és jól összeforgatom vele. Tálaláskor pedig mehet rá a füstölt sajt. Én a héten ezzel tisztelgek az olasz tésztakultúra előtt!

édesköményes tészta.JPG

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr495336576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása