„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Grill fogás a négy fal között

2013. június 25. - MB_Molly

A nyárban nemcsak az a szuper, hogy tombol a kánikula, – már amikor épp nem esik – hogy tele vagyunk fesztiválokkal, hogy nyaralni mehetünk és pihenhetünk, hanem az is, hogy kedvünkre grillezhetünk a kertben.

mustáros tarja tálalva.JPG

Persze csak azoknak adatott meg mindez, akiknek van kertje. Mert bár láttam már erkélyen sütögetés a negyedik emeleti panel erkélyén, de azért az, nem az igazi. Az ízeket viszont – ha a grill füstösségét nem is – valamennyire a konyhában is reprodukálhatjuk. Következzék a mustáros, pácolt tarja, sült parázsburgonyával és tejfölös mártogatóssal.

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet tarja

4 evőkanál mustár

1 evőkanál Worchester-szósz

1 fej vöröshagyma

fél fej lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

bors

olaj bőségesen

½ kg parázsburgonya

 

Mártogatóshoz:

1 nagy doboz tejföl

só, bors

lilahagyma

piros paprika

Ez nem egy villámkaja, mert a húst egy egész estére bepácolom. Ehhez viszont nem kell nagy tudomány. A szeleteket alaposan bekenem a mustárral, enyhén sózom, majd belerakom egy nagy tálba. Hozzádobom a nagyobb darabokra vágott hagymát és a fokhagymát. Jól összemasszírozom a hagymát a mustáros szeletekkel, ráöntöm a Worchester-szószt és felöntöm annyi olajjal, hogy éppen ellepje a szeleteket. Borsozom, majd újabb masszázs következik. Imádom, ahogy tocsog az olajos massza. Ha a szeletek kisimultak, befedve mehetnek a hűtőbe egy egész éjszakára.

Másnap a parázsburgonyával kezdek. Megmosom, megpucolom őket, majd sós vízben felteszem főni. Addig, amíg a krumpli fő, elkészítem a húst. Semmi plusz olaj nem kell, bőven elég alá az, amiben fürödtek. A hagymával együtt kisütöm a szeleteket, amiket egy fa lapáttal alaposan lenyomkodok. Így egész biztos átsülnek és szép pirosak lesznek.

Ha ez megvan és a krumpli is megfőtt leöntöm róla a vizet, leitatom róla a felesleges nedvességet és abban a mustáros olajban kisütöm, amiben a tarja is pirult. Csak addig kell sütni, amíg szép, fényes kérget kapnak.

sül a tarja.JPG

Már csak a tejfölös mártogatós van hátra. A hagymát apró kockára vágom, hozzáadom a tejfölhöz. Sózom, borsozom, mehet hozzá a pirospaprika is. Akkor a legjobb, ha ezt is tudjuk a hűtőben pihentetni legalább 1-2 órát.

Persze, a grill és a faszén füstösségét semmi nem adja vissza, de ennek a fogásnak akkor is van egy kerti party-s beütése. Már csak jó idő és némi zöld környezet kell hozzá az elfogyasztásakor...szinte teljes az élmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr865378084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása