Na igen, ez az a menü, amelynél nyugodtan sutba dobhatjuk a diétát. Igazi energiabombáról van szó, amely biztos nem a kardiológusok kedvence. Én viszont rajongok érte! Gyönyörű császárszalonnához jutottam a minap, amit gyorsan meg is sütöttem. Némi zöldség, egy kis tejfölös mártogatós és már meg is vagyunk.
Hozzávalók 4 személyre:
6 szelet császárszalonna (ez a Lidlből volt most)
olaj, só, bors
4 gerezd fokhagyma
2 nagy paradicsom
1 fej lilahagyma
fél erős paprika
1 kg parázsburgonya
Mártogatóshoz:
1 doboz tejföl
1 doboz joghurt
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
fél erős paprika
só, bors, piros paprika
Szerencsére ez a fogás nem igényel túl sok faksznit. A császárszeleteket sózom, borsozom és alaposan bedörzsölöm olajjal. A burgonyát, a paradicsomot megmosom, a fokhagymát és a lilahagymát megtisztítom, majd aprítom. Végül mindent egy kissé olajozott tepsibe fektetek. A hússzeleteket középre, a krumplit körbe, a többit pedig ahová csak fér.
Majd fólia nélkül alacsony sütőfokozaton mehet a sütőbe. Folyamatosan kell figyelni, hogy a szeletek, illetve a krumpli mikor pirulnak. Mikor az egyik oldaluk már rendben, fordítsuk át őket. Akármennyire is lassan sül, ne vegyük magasabbra a fokozatot. Az a jó, ha szép egyenletesen sül, így lesz csak igazán finom, piros-ropogós.
Amíg ez megtörténik összeállítom a mártogatóst. A tejfölt és a joghurtot összekeverem, majd mehet bele az aprított fokhagyma, az újhagyma és a paprika. Só, bors, piros paprika és mehet a hűtőbe. Ha a császárszalonna is megsült, tálalok. Nagyon szeretem ezt a trilógiát. Ropogós hússzeletek, szaftos parázsburgonya és egy kis fanyar tejfölös-joghurtos. A diéta megpukkadhat, ez szinte vérré válik mindenkiben!