„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Kardiológus trilógia – avagy sült császár zöldségekkel

2013. július 07. - MB_Molly

Na igen, ez az a menü, amelynél nyugodtan sutba dobhatjuk a diétát. Igazi energiabombáról van szó, amely biztos nem a kardiológusok kedvence. Én viszont rajongok érte! Gyönyörű császárszalonnához jutottam a minap, amit gyorsan meg is sütöttem. Némi zöldség, egy kis tejfölös mártogatós és már meg is vagyunk.

császár sütve.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

6 szelet császárszalonna (ez a Lidlből volt most)

olaj, só, bors

4 gerezd fokhagyma

2 nagy paradicsom

1 fej lilahagyma

fél erős paprika

1 kg parázsburgonya

 

Mártogatóshoz:

1 doboz tejföl

1 doboz joghurt

2 szál újhagyma

1 gerezd fokhagyma

fél erős paprika

só, bors, piros paprika

 

Szerencsére ez a fogás nem igényel túl sok faksznit. A császárszeleteket sózom, borsozom és alaposan bedörzsölöm olajjal. A burgonyát, a paradicsomot megmosom, a fokhagymát és a lilahagymát megtisztítom, majd aprítom. Végül mindent egy kissé olajozott tepsibe fektetek. A hússzeleteket középre, a krumplit körbe, a többit pedig ahová csak fér.

császárszalonna sütés előtt.JPG

Majd fólia nélkül alacsony sütőfokozaton mehet a sütőbe. Folyamatosan kell figyelni, hogy a szeletek, illetve a krumpli mikor pirulnak. Mikor az egyik oldaluk már rendben, fordítsuk át őket. Akármennyire is lassan sül, ne vegyük magasabbra a fokozatot. Az a jó, ha szép egyenletesen sül, így lesz csak igazán finom, piros-ropogós.

Amíg ez megtörténik összeállítom a mártogatóst. A tejfölt és a joghurtot összekeverem, majd mehet bele az aprított fokhagyma, az újhagyma és a paprika. Só, bors, piros paprika és mehet a hűtőbe. Ha a császárszalonna is megsült, tálalok. Nagyon szeretem ezt a trilógiát. Ropogós hússzeletek, szaftos parázsburgonya és egy kis fanyar tejfölös-joghurtos. A diéta megpukkadhat, ez szinte vérré válik mindenkiben!

császár tálalva.JPG

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr935394950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.07.08. 16:39:51

Gyönyörűűű! És az íz is biztos királyi. :-)

MB_Molly 2013.07.08. 19:23:55

@Húsimádó: Köszi!:) Jól sikerült, már csak néhány szem krumpli kornyadozik magányosan :D
süti beállítások módosítása