„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Mentás-chilis zöldborsópüré pirított, magos tortillával

2013. július 16. - MB_Molly

Igen, még mindig tortilla. Ezúttal is egy húsmentes kombinációban. Nagymamám ugyanis ellátott friss zöldborsóval, amiből tudtam, hogy pürét szeretnék csinálni. A pirítóst viszont unom hozzá és mivel a tortilla kéznél volt, naná, hogy ez került mellé.

Borsópüré1.JPG

Hozzávalók 2 személyre:

15-20 dkg friss zöldborsó

2 ek. vaj

1 csokor friss petrezselyem

1,5 dl tejszín

1 késhegynyi chili

5-6 mentalevél

pár csepp citrom

só, bors

Tortillához:

3 tortilla lap

10 dkg trappista és füstölt trappista reszelve, vegyesen

durvára tört dió és sózatlan földimogyoró

olíva olaj

A petrezselymet apróra vágom és vajon megfuttatom. Mehet rá a megmosott, kifejtett zöldborsó, amit fedő alatt egy kis vízzel 15 perc alatt puhára párolok. Utána jöhet a botmixer. A zöldborsót lepürésítem és ízesítem sóval, borssal, chilivel, mentalevelekkel, citromlével. Végül felöntöm tejszínnel és még egyszer összeturmixolom az egészet. Akkor jó, ha érezni a borsó édességét, az enyhe mentaízt és egy kis chilis-csípős beütést. Ha ezt sikerült elérni, mehet a hűtőbe pihenni.

Amíg az ízek összeérnek a tortilla is elkészül. Egy sütőlapra helyezem a kerek tortillát és meglocsolom olíva olajjal. Rászórom a durvára tört magokat, majd a sajt mixet. Még egy kis olíva olaj és már mehet is be a sütőbe, ahol 200 ̊C-on 6-7 perc alatt gyönyörű aranybarnára sül az egész. Ha még puhának tűnik, nem kell megijedni. Ahogy hűl, úgy lesz egyre ropogósabb. Mindent egy tányérra halmozok, a mártogatóst és a tortillát is. Nálunk ez egy pillanatok alatt fogyó, könnyű vacsora/nassolnivaló/TV-snack, bármikor, bármilyen mennyiségben.  

Borsópüré nyitó.JPG

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr915408805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása