„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Ricottás gombával töltött réteslevél

2013. augusztus 25. - MB_Molly

Imádom a ricottát, ehhez kétség sem férhet. Szeretem variálni a zöldségekhez, tésztákhoz. Ezúttal gombával házasítottam és teljes kiőrlésű rétestésztába töltöttem az így kapott sűrű krémet. Egy könnyű vacsora, partyfalat, tévésnack, szinte bármikor jól csúszik ez a gombás finomság.

 ricottás gombás réteslevél vágott.jpg

Hozzávalók 9 darabhoz:

1 db teljes kiőrlésű réteslap

400 gramm csiperkegomba

½ doboz ricotta

1 fej vöröshagyma

1 kis csokor petrezselyem

½ citrom leve

só, fehérbors

olaj

1 tojás fehérje

Szerencsére nem egy bonyolult dologról van szó. Először a sütőt előmelegítem 220̊C-ra. Majd megtisztítom és megpucolom a hagymát. Apró kockákra vágom és az olajon megdinsztelem. Közben ugyancsak megmosom és megpucolom a gombát. A kalapokat és a szárakat is apró darabokra vágom, majd az üveges hagymához adom. Sózom, borsozom és puhára párolom az egészet. Akkor jó, ha teljesen elfőtte a vizességét és már pirulni kezd a gomba. Ekkor kisebbre veszem alatt a gázt, hozzáadom a frissen facsart citromlevet, az apróra vágott petrezselymet, végül a ricottát. Folyamatos kevergetés mellett egy krémes, kellemesen fanyar, sűrű szószt kell kapni. Ha ez megvan elzárom alatta a gázt és hagyom egy kicsit hűlni.

Jöhet a tészta, amit óvatosan kiterítek. Kilenc darab egyforma négyzetet vágok belőle. A négyzetek egyik felébe nagyjából egy púpos evőkanálnyi szószt teszek. A tészta belső széleit (amely a töltelékhez közelebbi) megkenem a tojásfehérjével, majd a tészta másik üres felét ráhajtom a megkent belső szélekre. Így csinos, gazdagon töltött leveleket kapunk, amelyeknek a tetejét is megkenem a tojásfehérjével. A gombás-ricottás falatkák lekent tetejét egy hústűvel vagy fogvájóval megszurkálom, hogy a gőz távozni tudjon. Nagyjából 30 perc alatt aranybarnára sül az összes háromszög. Tejfölbe tunkolva valami mennyei!

ricottás gombás2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr235476864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása