„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Egy falat Kelet - Mézes-mogyorós zöldséges rizstészta

2013. július 29. - MB_Molly

Mostanában örömmel kísérletezgetek új ízekkel, próbálok ki új fűszereket, alapanyagokat. Ezek közül is az egyik legnagyobb kedvencem a kínai ötfűszer keverék. Még a múltkor alaposan feltankoltam belőle az ázsiai boltban, ahonnan egy csomag szimpatikus rizstésztát is hazahoztam. Ebből - és még néhány alapanyagból - alkottam meg a mézes-mogyorós zöldséges rizstésztát.

ázsiai tészta nyitó.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag rizstészta

2 kisebb csirkemell

1 zacskó mirelit zöldségmix (nálam borsó és bébirépa)

1 üveg mungóbab csíra

4 evőkanál méz

2 evőkanál szójaszósz

3-4 evőkanál mogyoró olaj

1 evőkanál Worchester-szósz

1 teáskanál ötfűszer keverék

2 evőkanál szeletelt földimogyoró

A csirkével kezdem az alapozást. Megtisztítom, megmosom és apró kockákra vágom. Majd a mogyoró olajat felhevítem és megsütöm rajta a csirkét. Mikor elveszíti a nedvességet hozzáadom a szójaszószt, a mézet, a Worchester-szószt, a fűszerkeveréket és összepirítom az egészet. Amikor pirulni kezd, meghintem mogyoróval, hagy piruljon az is. Ha már kellően összesült és az ízek is összeértek hozzáöntöm a zöldségeket és a csírát. Ez még egy kis pikantériát ad a dolognak, hiszen a füstös-édes csirke és a harsány, roppanós zöldségek igazi ízbombát jelentenek egy falatban.

Nagy lángon hagyom sülni figyelve arra, hogy a zöldségek harsány, roppanós textúrája megmaradjon. Amikor már alakul a dolog egy nagy tálba teszem a rizstésztát és forró vízzel nyakon öntöm. Lefedve hagyom állni 10-15 percig. Ha már megpuhult hozzáadom a csirkés-zöldséges alaphoz. Jól összekeverem, és ha szükséges szójaszósszal, mézzel, ötfűszerrel ízesítem még. Aki szeretné, hús nélkül is készítheti. Ebben az esetben minden fűszer és szósz/méz a zöldséghez kerül. Igazán pikáns, ázsiai beütésű fogás, ami még a nagy melegben is jól csúszik.

ázsiai tészta záró.JPG

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr285432850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása