„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Egy szép barátság kezdete

2013. június 03. - MB_Molly

Szerintem a magyarok egyik top kedvence a rántott hús, petrezselymes krumplival. Az enyém legalábbis biztos. Talán ez az egyetlen olyan kombó, amivel még gyerekkorban ismerkedünk meg és amit egész életünkben szívesen fogyasztunk. Igaz, ami igaz, ezt a párost nem lehet megunni, különösen így tavasszal nem, amikor újburgonya szezon van és az uborka harsányan friss. Nekem azonban ez sem volt elég legutóbb, így gondoltam egyet és felturbóztam ezt a megkopott „kapcsolatot”.

                                                                                                         

Hozzávalók 4 személyre:

2 db  nagyobb csirkemell

2 tojás

liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz

1 zacskó tortilla chips

só, bors

 

Petrezselymes krumplihoz:

14-16 szem parázsburgonya

néhány szál petrezselyem

1 fej hagyma

 

Karamellizált hagymához:

4 nagy lila hagyma

4 evőkanál vaj

2 alma

4 evőkanál dijoni mustár

2 teáskanál cukor

4 evőkanál balzsamecet

pár csepp citromlé

 

Megint csak ott tartunk, hogy a recept hosszabb, mint maga az elkészítés. Először a krumplit veszem kezelésbe. Csapvíz alatt szinte csak megkapargatom a felszínét és már kész is a „hámozás”.

Parázskrumpli.JPG

Sós vízbe teszem és fedő alatt puhára főzöm. Ha a tűpróbán is átment leöntöm róla a főzővizet és már készítem is a petrezselymes alapot. A hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Mikor már üveges, mehet rá az apróra vágott petrezselyem. Ha kissé megfonnyadt az egész, ráteszem a főtt krumplit és összeforgatom vele.

Majd jöhet a karamellizált hagyma. A recept eredeti verziója a legfrissebb Good Food magazinban található, ami nagy kedvencem. Egy picit azonban gyúrtam rajta, mint mindig. A hagymát megpucolom és nemcsak a külső leveket, de a tetejét és az alját is levágom. A lényeg, hogy stabilan álljon a tepsiben. Az almát is megmosom, majd cikkelyekre vágom. A hagymákat belefektetem a tepsibe és köré szórom az alma szeleteket. Két bemetszést teszek a lila gumók tetejére, majd a tepsibe teszem őket. Az almákat és a hagymák tetejét meglocsolom balzsamecettel és mindegyikre teszek egy-egy kanál vajat. Majd fólia alatt legalább fél órát sütöm 180 ̊C fokon. Ha megpárolódott kiveszem és a cukorral és citromlével dúsított dijoni mustárt rákanalazom a tetejükre. Fólia nélkül mehet vissza a sütőbe. Bátran süssük, amíg meg nem karamellizálódik az egész.

Végül jöhet a csirke, amit sózok, borsozok, majd panírozok. Semmi más nem történik, csak egy kicsit megbolondítom a panírt. A zsemlemorzsához ugyanis hozzáadok két maréknyi durvára tört tortilla chipset is. Majd a bepanírozott hússzeleteket kisütöm a forró olajban. Vigyázzunk, mert a chips gyorsan megég, ha túl nagy lángon hevítjük az olajat.

Ha mindhárom „pillér” elkészült, jöhet a tálalás. „I think, this is the beginning of a beautiful friendship”!

Vasárnapi menü.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr1005342706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása