„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Almás-kókusztejes édesburgonya krémleves

2013. június 17. - MB_Molly

Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy készítek egy édesburgonyás levest. Nem nagyon volt elképzelés, hogy mi kerüljön bele. Teljesen véletlenül, random válogatással és egy keleti recept ihletésére került a hozzávalók közé először az alma, majd a kókusztej. Az már csak hab volt a tortán, hogy egy zacskó rákszirom is "szembe jött" velem bevásárláskor. Így született meg az almás-kókusztejes édesburgonya krémleves, rákszirommal...és így került egy csipetnyi kelet a konyhámba!:)

Hozzávalók 4 személyre:

4 közepes édesburgonya

2 alma

1 doboz (400 ml) kókusztej

1 csipet fahéj

1 teáskanál só

1 késhegynyi őrölt chili

víz

A tisztítással, aprítással kezdem. Az almát és a krumplit megmosom, meghámozom, és apró kockákra vágom. Majd egy nagyobb lábasban, 750 ml vízzel felöntve felteszem főni. Hozzáadom a fahéjat és a sót, majd fedő alatt puhára főzöm az egészet. Ez maximum 15-20 percet jelent. Mikor már olyan puha, hogy a fakanállal szét tudom nyomni mind az almát, mind a burgonyát leveszem a tűzről az alapot.

Jöhet a botmixer, amivel egynemű péppé turmixolom az egészet. Ha ez megvan, mehet vissza a tűzhelyre, ahol hozzáadom a kókusztejet. Hagyom, hogy összeérjen az egész és egynemű, szép krémleves legyen belőle. Meghintem a chilivel, egy utolsót rottyan még és már lehet is tálalni. Rákszirommal, épphogy langyosan, valami fenséges ez a keleti beütésű, enyhén édeskés, csípős leves!

Édesburgonya krémleves.JPG

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr135366084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása