„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

"Hamis" Carbonara spagetti, ahogy Ti csináljátok

2013. június 23. - MB_Molly

Következzék egy recept, amit Nektek köszönhetek. Pontosabban Gerickutatónak, aki a zöldborsós-tejszínes spagetti receptjéhez fűzött kommentet. Így ajándékozott meg az egyik kedvenc receptjével, amit most ki is próbáltam, a magam ízlésére formálva kicsit. Íme a "hamis" Carbonara!

 Gombás spagetti készülőben.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag spagetti

20 dkg csiperke gomba

1 fej vöröshagyma

15 dkg bacon

3 dl tejszín

1 csokor friss petrezselyem

só, bors

füstölt sajt a tetejére

A spagetti főzővizét felteszem főni, dobok bele egy kanál sót és az elkészítési javaslat alapján megfőzőm a tésztát. Amíg a pasta rotyog, összedobom a szószt. A bacont apró kockákra vágom és kisütöm. Mikor már pirulni kezd, hozzáadom a szintén kockára vágott hagymát. Jól összepirítom őket, majd hozzácsapom a felszeletelt csiperkét is.

A triászt borsozom és épphogy sózom, hiszen a bacon is sós, így csak óvatosan. Amikor már szépen összepirultak felöntöm az egészet a tejszínnel. Hagyom, hogy összeforrjanak az ízek, majd mielőtt elzárnám alatta a gázt, az apróra vágott petrezselyemmel megbolondítom az egészet. Utolsó lépés gyanánt a szószt összekeverem a spagettivel, füstölt sajtot reszelek a tetejére és…belapátolom az egészet. Köszönet még egyszer a tippért Gerinkutatónak!

gombás spegetti tálalva.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr285374655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása