Következzék egy recept, amit Nektek köszönhetek. Pontosabban Gerickutatónak, aki a zöldborsós-tejszínes spagetti receptjéhez fűzött kommentet. Így ajándékozott meg az egyik kedvenc receptjével, amit most ki is próbáltam, a magam ízlésére formálva kicsit. Íme a "hamis" Carbonara!
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag spagetti
20 dkg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
15 dkg bacon
3 dl tejszín
1 csokor friss petrezselyem
só, bors
füstölt sajt a tetejére
A spagetti főzővizét felteszem főni, dobok bele egy kanál sót és az elkészítési javaslat alapján megfőzőm a tésztát. Amíg a pasta rotyog, összedobom a szószt. A bacont apró kockákra vágom és kisütöm. Mikor már pirulni kezd, hozzáadom a szintén kockára vágott hagymát. Jól összepirítom őket, majd hozzácsapom a felszeletelt csiperkét is.
A triászt borsozom és épphogy sózom, hiszen a bacon is sós, így csak óvatosan. Amikor már szépen összepirultak felöntöm az egészet a tejszínnel. Hagyom, hogy összeforrjanak az ízek, majd mielőtt elzárnám alatta a gázt, az apróra vágott petrezselyemmel megbolondítom az egészet. Utolsó lépés gyanánt a szószt összekeverem a spagettivel, füstölt sajtot reszelek a tetejére és…belapátolom az egészet. Köszönet még egyszer a tippért Gerinkutatónak!