„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Csokiország kapuja a Wesselényi utcában

2013. június 28. - MB_Molly

Létezik egy picinyke kis ékszerdoboz a Zsinagóga árnyékában, amely maga a csokoládé mennyország. Nem túlzok, életem egyik legmeghatározóbb élménye volt, amikor a minap rátaláltam a Zangio kicsiny boltjára. Talán sose alakul így, ha egy autós nem akar elcsapni, nem húzom fel magam és nem sétálok végig a Wesselényi utcán. De így lett, és ma már tudom, hogy ez is okkal történt. Azért, hogy felfedezzem a Zangiot!

zangio bonbonok.JPG

Nos, legyünk őszinték, az üzletben semmi vevőcsalogató nincs, egy picinyke kis üvegajtóról és egy szélesre tárt spalettáról van szó. Távolról legalábbis. Csak ha egész közel megyünk, tisztul kicsit a kép, hogy itt bizony valami készül. Méghozzá forró csoki, kávé és kézműves bonbonok is. Nekem ez pont elég volt ahhoz, hogy betérjek.

zangio bejárat.jpgFotó: Zangio Facebook oldala

Rögtön tudtam, hogy megérte. Az üvegpultban egymást túllicitálva sorakoznak a különféle bonbonok. Van itt flódnis, színtiszta 70%-os csokikocka, málnás, szilvás, gyömbéres…felsorolni se tudnám. Sok időm nincs mélázni, az üzlet is pici, rögtön beszélgetésbe elegyedünk a pult túloldalán álló fiatalemberrel, aki mindent megtesz, hogy képbe kerüljek a vállalkozással.

Örömmel hallgatom rövid beszámolóját, amiből kiderül, hogy egy családi vállalkozásról van szó, melynek neve a tulajdonosok (Zoltán, Angi és Olga) keresztnevei alapján állt össze. Szenvedélyük a kiváló minőségű bonbonok előállítása, új ízharmóniák felfedezése. Amíg a sztorit hallgatom, szememmel a csokikat pásztázom. Nemcsak a nevük, a megjelenésük is káprázatos. Rendezetten díszelegnek a pultban, mégis látszik rajtuk valamiféle szabálytalanság, a gondos, kézzel készített munka nyoma. Gusztusosak, úgy ahogy vannak. Ugyanakkor a kisördög is ott ül a vállalom…annyi csokit kóstoltam már, mitől lenne pont ez más?

Valószínűleg a gondolat az arcomon is nyomott hagyott, mert már érkezik is a kérdés, lenne-e kedvem kóstolni. Nem is értem, naná, hogy igen! Könnyű félkocka érkezik, gusztusos málna töltelékkel. Az illata mesés, tényleg málna illatú, érezni a kakaó aromáit is, az íze pedig…tökéletes harmónia, testes, kiváló minőségű csokoládé, amíg mégis habkönnyű. Azonnal olvad a szájban, körtáncot járva a málnavelővel. Valami fenséges!

málnás zangio.jpgFotó: Zangio Facebook oldala

Szívem szerint az egész pultot felfaltam volna ezt követően, de valahogy megálltam. Így elcsomagoltattam egy flódnis, egy borbarát, egy gyömbéres és egy tömény csokoládés verziót. A Borbarátban passiógyümölcs, fűszerpaprika, bors, chili…micsoda pikantéria! A flódni pedig – melyet a legnehezebb elkészíteni – tényleg hajaz a klasszikus zsidó süteményre. Mák, alma, diókrém, szilvalekvár tökéletes arányban, gazdag ízzel, mégis könnyű keserű csokoládéval ötvözve. Mondanom se kell, szinte repülve hagytam el a Wesselényi utcát, az utca végére érve már három falatnyi boldogsággal gazdagabban. És persze örömtelibben is. Örülök, hogy vannak ilyen mesés helyek, örülök, hogy van a Zangio.

Zangio Kézműves Csokoládé

1077 Budapest

Wesselényi utca 6.

www.zangio.hu

https://www.facebook.com/pages/Zangio-Csoki

 

 

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr765382736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása