„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Kulináris Kantin-mámor Bel-Buda szívében

2013. július 20. - MB_Molly

Egyre másra nyílnak a jó helyek, ez nem vitás. Viszont a budai szekció kicsit lassabban dúsul, mint a város másik fele. Persze aggodalomra semmi ok, hiszen itt is gyöngyszemekre lehet bukkanni. Például a Finomító Kantinra.

Kantin szóró.jpg

A Mammut bevásárló-komplexummal átellenben, a Varsányi Irén utcában lapul ez a kis családi vállalkozás, mely igazán hiánypótló. Nemcsak azért mert Budán talán nincs még egy ehhez hasonló vendéglátó-egység, hanem azért is, mert amit a Finomító tud, azt más nem tudja.

Először a nyitás napján jártam itt érdeklődve, figyelve, mi készül. Stílusos üzlettel, kedves kiszolgálással, remek burgerekkel és levesekkel találkoztam. Egyből a szívembe zártam a menő ékszerdobozt, de azért az is bennem volt, hogy minden csoda három napig tart.

Kantin Burger 1.jpg

Most, amikor egymás után többször is visszatértem, csak pislogtam. A Kantin tovább épült és szépült, gazdagodott a kínálat, a friss alapanyagok és a kedves kiszolgálás pedig maradt. De kezdjük szép sorjában.

A Kantin stílusa eleve megnyerő. Egy csendes, ám nem kihalt utcában, a helyiség adta lehetőségek maximumát kihasználva, remek design elemekkel turbózva. Egyszerűen jó itt lenni, legyen szó egy levesről, egy fröccsről vagy egy hamburgerről. Nyilván ehhez az is hozzájárul, hogy itt – akárcsak a Borsban – tényleg figyelnek az ember fiára/lányára. Teszik mindezt ultrakedvesen, napszaktól függetlenül.

De térjünk is át a kínálatra. Minden nap frissül az étlap! Plusz pont, hogy amit lehet, azt ráadásul friss alapanyagokból oldják meg, szóval még egy jó pont. A vegások pedig imába foglalhatják a hely nevét, hiszen mindig van vega leves/fogás is. Az olasz paradicsomleves top kedvencem, a sörös meggylevesért kiáltoznak az ízlelőbimbók…egy szó mint száz, rosszat itt még nem ettem.

Kantin menü.JPG

Ha szendvicsre vágyunk, abból is akad itt, hideg és grill változatban egyaránt. Csirkés, vega, tonhalas, mindegyik egy-egy pikáns csavarral. Ha egy szóval kéne jellemeznem a Kantint, azt mondanám kifinomult. Kísérleteznek az ízekkel, mernek újítani, de mindig csak annyit, hogy kóstolás után elégedetten hátradőljünk és azt mondjuk, ’Igen, ez így szuper!'. Az ízharmóniák jók és ötletesek, a fogások – különösen a levesek ‒ szerintem egy királyi vacsorán is megállnák a helyüket, persze aranycicomás porcelánban, mélyen eltitkolva, hogy nálunk ilyet tudnak egy baráti, piciny helyen. Ráadásul elérhető áron. Egy szörp vagy hosszúlépés+hambi+kis krumpli trió 1390 Ft.

Végül, de nem utolsó sorban a Kantin  ‒ számomra – fő attrakciójáról, a hamburgerről. Mikor először ettem itt, egészen meghatározó élmény volt. Nem, nem volt rossz, sőt! Korábban ilyen ízekkel - de főleg textúrával - , mint a Kantin-burgeré, még nem találkoztam. A házi fejlesztésű majonéz igazán pikáns, könnyű és kellemesen fanyar. Remekül harmonizál a sütés után is rendkívül szaftos, omlós és puha hamburgerhússal. Talán egy kicsit fűszeresebb is lehetne a hús, ez lehet az egyetlen hiányérzete az embernek, miközben megpróbálja kulturáltan betermelni a nagy magos bucit és annak tartalmát.  

Kantin burger2.JPG

Egyébként minden rendben vele, különösen a BBQ verzióval, ami enyhén csípős, még inkább fűszer- és ízgazdag. És hát ott a nagy durranás, a sültkrumpli. Legutóbb mikor ott jártunk kértünk belőle rendesen. Már a felénél azt mondtuk, hogy ez bizony kifog rajtunk. Aztán hogy, hogy nem, de észrevétlenül tüntettük el a regimentnyi sültburgonyát. Magában is, a szószokkal meg aztán pláne eteti magát a forró, ropogós pommes frites. És akkor ott vannak még a gyümölcsös desszertek, – málnás tiramisu forever – az isteni szörpök, a fröccs, a friss saláták…nézzetek be a Finomító Kantinba!

Finomító Kantin

1027 Budapest

Varsányi Irén utca 33.

www.finomito.com

https://www.facebook.com/finomitokantin

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr345416782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása