„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

Sajtbundás csirkemell paradicsomszószban sütve

2013. július 04. - MB_Molly

Sajt, paradicsom, csirkemell. Ezzel a fogással nem nagyon lehet melléfogni. Egyszerre finom, laktató, mégis könnyű, ízletes fogás. A recept eredetijével a Good Foodban találkoztam, aztán jött a csiszolás, alakítás és a saját verzió.

parmezános csirke tálalva.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

2 nagy csirkemell

2 tojás felverve

100 gramm zsemlemorzsa

100 gramm reszelt parmezán

3,5 dl paradicsomlé

1 evőkanál paradicsompüré

2 gerezd fokhagyma

őrölt bazsalikom és oregánó

só, bors

1 csipet cukor

3 evőkanál olíva olaj

füstölt és sima trappista a tetejére

Először a csirkemellel kezdem. Megmosom- és tisztítom őket, szeletekre vágom, majd jöhet a panírozás. A tojásokat felverem, a zsömlemorzsát pedig összekeverem a reszelt parmezánnal. Figyelni kell arra, hogy szép, egyenletes panírt kapjanak, így a legfinomabb. Ha ez megvan egy serpenyőben felhevítek egy kis olíva olajat és a szeleteket szép pirosra sütöm. Majd az átsütött parmezános csirkét félreteszem.

Egy másik serpenyőben szintén olajat hevítek, ráteszem a zúzott fokhagymát, kicsit átforgatom és jöhet rá a paradicsomlé, majd a sűrített paradicsom. Tulajdonképpen fűszeres paradicsomszószt készítek. Mehet bele az összes fűszer és egy csipet cukor. Hagyom, hogy összeforrjanak az ízek. Ha ez megvan, elzárom alatta a gázt, előveszek egy nagy tepsit és összehozom a két főszereplőt.

Egy kis olívával körbecsurgatom a tepsit, belefektetem a szeleteket, majd nyakonöntöm őket a paradicsomszósszal. Nem kell finomkodni, az a jó, ha tocsog benne. A tetejére bőségesen szórjunk a két sajtból, sehol ne maradjon üres folt! Végül mehet az egész a sütőbe, ahol közepes lángon addig sütöm, amíg szép piros nem lesz a sajt, a szeletek pedig vajpuhára sülnek. Friss saláta, tészta, burgonya, de még a rizs is jól áll neki!

parmezános csirke sütve.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr635391660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása