„Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!”

Molly Bisztrója

A villásreggeli ünnepi szintje

2013. december 24. - MB_Molly

Nálunk általában mindig úgy zajlik december 24-e, hogy előre eltervezzük, idén emberi időben tartjuk az ünnepi lakomát. Aztán vagy összejön, vagy nem…megsúgom, általában belecsúszunk az estébe. Éppen ezért egy kiadós reggelivel kezdeni a napot felénk erősen javasolt. Idén én vagyok a reggeli-felelős, úgyhogy meg kellett adni a módját.

Még nyáron vettem 2 szuflé formát. Mondanom se kell, nem szuflé vagy felfújt készült benne először. Hanem ez a fenséges reggeli. Tulajdonképpen ez a villásreggeli „ünnepi” szintje nálam. Annyira más ezekből a pici kis edényekből, friss zsömlével tunkolni a még enyhén rezgő sült tojást, amit a sercegő bacon szalonnák ölelnek. Nem szaporítom a szót, pikk-pakk elkészül.

Hozzávalók 4 személyre:

8 db tojás (mi kettesével ütöttük bele)

10 nagy szelet bacon

10 dkg trappista sajt

2 szál újhagyma

1 paradicsom

só, bors

 

A bacon szeleteket félbe vágom és három-négy szeletet a szuflé formába fektetek. Két kis szelet sajtot teszek a „kosárka” közepére. Ebbe ütöm a tojást, amit enyhén sózok, borsozok. Majd jöhetnek a zöldségek. Három-négy karika hagyma mindegyik tojás mellé, és egy-két szelet paradicsom. Kész, már mehet is a sütőbe.

IMG_4809.JPG

200̊C-ra előmelegített sütőben 10-15 percet bőven elvan. A bacon megpirul, a tojás kérgesre sül, sercegve-bugyogva zsömlével tunkolható az egész. Így már biztos kihúzzuk az ünnepi ebédig…akarom mondani vacsoráig:)

IMG_4808.JPG

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A bejegyzés trackback címe:

https://bisztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr745707014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása